Tavaszi és Nyári Kalandjaink

Kedves Olvasó!

Fogadjátok szeretettel soraimat, amelyekben szeretném megosztani veletek, mi is történt velünk és kutyáinkkal az elmúlt tavasz és nyár során. Drága feleségem és Barnus fiam segítségével.

Tervezett álompárosításunk, Elevation Ruby és La Boela Moscow gyümölcse velünk él kennelünkben, ő Sámson Boerboel néven vált ismertté, és ő Delila első utóda ezen a néven. Kennelünk büszkesége, az első szülött kutyánk. Apa és anyuka tulajdonságait hordozza, mindkét szülő a legjobb tulajdonságait örökítette tovább. Mi neveltük cumisüveggel és tápszerrel, mert sajnos Rubynak kevés volt a teje. Nagyon szépen cseperedik, lassan 5 hónapos és boldog kutya. A Nőstények menüpontban láthatjátok fotóit.

Nem volt pihenő, mert megadatott, hogy La Boela Daisy és La Boela Moscow babái is megérkeztek, ahogy Delila elérte a 8 hetes kort. Három csodálatos Boerboel kiskutya született: Camelot, egyetlen fiúcskánk, és a két leányzó, Lisa és Yara. A nyár róluk szólt, feleségemmel és jómagam minden szabad időnket velük töltöttük. Látni, ahogy napról napra fejlődtek, hihetetlen jó érzés volt.

Időközben tudtam, hogy a tenyésztés előrelépése érdekében vásárolnunk kell egy hím Boerboelt. Barnus fiam és drága feleségem támogatásával meghoztuk a döntést. Afrika Boerboel Kennellel ismét belevágunk, immáron sokadjára importálunk Dél-Afrikából. Úgy érzem, öregedtem legalább 10 évet, nem volt egyszerű: rengeteg pénz, sok bizonytalanság, változások, különféle problémák. Átvirrasztott éjszakák sokasága. Összességében a kutyáink behozatala embert próbáló, de minden más mesés és pompás volt.

La Boela Moscow spermájának fagyasztása és tárolása számunkra fontos volt, köszönet Fanta Gyurinak és az inszeminációkért, amiket végrehajtott. Kutyáinkat a Bocskai Állategészségügyi Rendelőbe visszük, ahol mindenben segítenek, csak ajánlani tudjuk őket.

Elérkezett a búcsú ideje is: Daisy kicsinyei útra keltek szerető gazdijukhoz, akik barátaink is lettek. Tibor és családja boldogan él Camelot és Yara, Sámson Boerboels kutyusaikkal. Sámson Boerboels Lisa velünk maradt, hogy boldogítson minket a kennelünkben.

Tehát 2024 év margójára az álom és vágyakozás: Delila és Lisa… na majdnem, mert ahogy írtam, a hím is sikerült, még ha nehezen is. Az biztos, hogy a türelem és bizalom kötele majdnem elszakadt nálam. De mindig pozitívan kell hozzáállni! Amiért igazán meg kell küzdeni, azt értékeljük is.

Így vagyunk ezzel mi is, feleségem és Barnus fiam nélkül nem tartanánk itt. Afrika Boerboel Kennel új tagja, Billion, hozta a szépségét, szeretetét és a vérvonalát a tenyésztésünkbe. Nagyon hálásak vagyunk Chatarinának ezért a nagy fiúért. Így már a lányaink biztosítva vannak, van párjuk.

Közben a kennelünk is szépült és bővült, 10 kifutó és 11 kennelünk van. Kutyáink nincsenek bezárva, csak szigorúan etetés után pihenni. Fákat telepítettünk, összesen 19-et, hogy árnyékot biztosítsanak.

Élményekben és munkában gazdag időnek nézünk elébe. Terveink töretlenek, hamarosan La Boela Daenerys értékelése következik, és jövőre szeretnénk végre SABBS kiállításokra járni a Sámson Boerboels kölykökkel is.

Én mindig is érzelmes ember voltam, és ahogy közeledem a félszáz évemhez, egyre jobban az leszek, így rövidre zárom soraimat. Köszönök mindent az életben, nagyon hálás lehetek, mert kiváltság, amit kapok. Feleségemnek és Barnus fiamnak pedig mindig azt mondom: nélkületek ez nem lenne lehetséges.

Köszönöm mindenkinek, aki elolvasta összefoglalómat a szép 2024-es nyár eseményeiről!

Baráti boerboeles ölelés!